Американський Бостон обіцяє взяти участь у відновленні Харкова

Фото: city.kharkov.ua

Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні провів телефонні перемовини з колегою з США – мером Бостона Мішель Ву. Він розповів їй про сьогоднішню важку ситуацію в місті та отримав запевнення у всілякій підтримці.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

«Ми робитимемо все, щоб підтримати вас, посилити тиск на уряд і допомогти закінчити цю безглузду війну. Працюватимемо над гуманітарною допомогою, знайдемо можливість посилати вам необхідні машини. Ми продовжимо бити в барабани та вимагати підтримки», – запевнила Мішель Ву.

Як сказав Терехов своїй американській колезі, Україна зараз як ніколи потребує консолідованої підтримки міжнародних партнерів для того, щоб зупинити країну-агресора.

«Знаючи, що Бостон має своїх представників у Конгресі, я хотів би звернутися з проханням посилити заходи щодо країни-агресора. Це могло бути засобом тиску на Російську Федерацію з метою закінчення військових дій. Про це позавчора я просив мера Нью-Йорка. Я вважаю, що консолідована позиція між найбільшими містами Америки могла б принести користь», – наголосив мер Харкова.

Він також розповів, що у Харкові наразі працюють комунальні підприємства, волонтери, всі мешканці дуже згуртовані та допомагають один одному. Терехов зазначив, що ця згуртованість і сила духу й роблять наш народ непереможним. Саме це дає силу працювати всім, хто відповідає за забезпечення життєдіяльності Харкова.

Мер Бостона пообіцяла, що коли Україна виграє війну, Бостон братиме участь у відновленні Харкова й стане постійним партнером міста.

На прохання Ігоря Терехова з Бостона можуть передати Харковуспеціальну будівельну техніку та механізми для розбирання завалів.

Як повідомляв Харків Times, за минулу добу Харків витримав близько 74 артилерійських та мінометних обстрілів, стріляли по місту й з реактивних систем залпового вогню. Знову постраждали райони Олексіївки, П’ятихаток, Північної та Південної Салтівки, Холодної гори. Дісталося й центру міста, й району станції метро «Академіка Барабашова», й Білгородському шосе.