У ніч на 10 березня Харків обстріляли близько 30 разів

Фото: ХВА

За минулу добу Харків витримав близько 74 артилерійських та мінометних обстрілів, стріляли по місту й з реактивних систем залпового вогню. Знову постраждали райони Олексіївки, П’ятихаток, Північної та Південної Салтівки, Холодної гори. Дісталося й центру міста, й району станції метро «Академіка Барабашова», й Білгородському шосе. Також від обстрілів потерпали Дергачі та Чугуїв.

Про це Харків Times дізнався з допису в Telegram-каналі голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«ЗСУ обороняють Харків, ідуть в контрнаступ по багатьох напрямках в області. Ворог деморалізований, знесилений і не робить активних наступальних дій. Тому вдається до цинічних атак із повітря», – пише Синєгубов.

Вночі місто обстріляли 29 разів, щоправда літаків над Харковом не було, діяла важка система залпового вогню «Смерч». Її пострілами був пошкоджений купол ТРЦ «Нікольський» «з подальшим обвалом всередину» та будинки на початку Пушкінської. На «Нікольському» працює ДСНС, на щастя, там ніхто не загинув.

«Близько 5 ранку в результаті обстрілу противником Північної Салтівки окупант пошкодив газогін – 30% мешканців міста залишилися без газу, на місці обстрілів утворилася пожежа газу, яка триває досі. Рятувальники посилено працюють на місці події», – повідомив Синєгубов.

Він запевняє, що дух військових – бойовий, ЗСУ відбивають найсильніші атаки, оборона міста отримує поповнення.

«Українська армія захищає свою землю, тому ми – непереможні!» – впевнений голова ХВА.

Як повідомляв Харків Times, 5 березня російський літак скинув бомбу на спорткомплекс Харківського національного університету ім. Каразіна «Уніфехт». Будівлю знищено.