Під час евакуації мешканців Ізюму російські загарбники не припиняли обстрілів міста

Фото: vesti.ua

Під час евакуації мешканців Ізюма, який вже кілька днів поспіль потерпає від воєнних дій, російська сторона так і не дотрималася умов «зеленого коридору» та не припинила вогонь по місту

Про це Харків Times довідався з повідомлення у Telgram-каналі голови Харківської військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Попри це виїхали 44 автобуси, вдалося евакуювати більше 1600 людей. Також доставили гуманітарний вантаж із Харкова», – повідомляє Синєгубов.

Частина евакуйованих за власним бажанням залишилася в Ізюмському районі, але у більш безпечних місцях, інші рушили до сусідньої області. Наразі всім врятованим ізюмчанам надали тимчасові місця перебування.

«Дякую місцевій владі, волонтерам, Теробороні, небайдужими жителям, водіям, які ризикували життями та під обстрілами організовували та евакуйовували людей! Російський окупант постійними атаками з повітря чинить в тому числі і психологічний тиск на мирне населення, але ми не здаємося!», – написав голова ХВА.

Він також пообіцяв, що область зробить все можливе для того, щоб вже найближчим часом продовжити евакуацію.

Як повідомляв Харків Times, раніше Синєгубов повідомляв, що сьогодні, 10 березня, нарешті вдалося евакуювати з розореного бомбами та оточеного ворогом Ізюма дві тисячі місцевих мешканців.