Міська влада відпрацьовує варіанти розміщення харків’ян, які втратили житло

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Влада Харкова вже опрацьовує варіанти розміщення тих мешканців міста, які втратили житло через обстріли та бомбардування російських загарбників. За підрахунками мерії, російські загарбники вже зруйнували у місті 400 багатоквартирних будинків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

«Я постійно розмовляю з людьми. Багато з них плачуть, бо людина розуміє, що закінчиться війна, а їй нема де жити. Багато хто ставить мені питання, де житимуть і працюватимуть. Людей не можна кидати у такій тяжкій ситуації, і я вже опрацьовую варіанти, де їх розмістити», – сказав Терехов.

Він також розповів, що наразі вдалося евакуювати мешканців Північної Салтівки, які перебували під постійними обстрілами. Влада намагається забезпечити харків’ян необхідними продуктами та медикаментами, розвозить гарячу їжу по станціях метро, де переховуються від обстрілів багато мешканців міста, навіть надає психологічну допомогу тим, хто її потребує.

Терехов подякував волонтерам, які займаються харчуванням мешканців у метро, – продукти, за його словами, надає міська влада, а готують її у кафе та ресторанах. Всі такі заклади харчування звільнять від оплати комунальних послуг.

Також міський голова подякував харків’янам, які захищають місто у складі Територіальної оборони, та Збройним Силам України, які стоять на смерть, щоб не пропустити до міста ворога.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні провів телефонні перемовини з колегою з США – мером Бостона Мішель Ву. Він розповів їй про сьогоднішню важку ситуацію в місті та отримав запевнення у всебічній підтримці.