Російському генералу, який наказував бомбардувати Харків, повідомили про підозру

Українські прокурори повідомили про підозру генералу з числа військового керівництва РФ, який надавав накази скидувати авіабомби «ФАБ-500» на Харків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Генерального прокурора України Ірини Венедіктової у Facebook.

“Прокурори повідомили про підозру генералу з числа військового керівництва РФ, прізвище якого я і називати не хочу. Це той самий генерал, який віддав наказ бомбити мирний Харків і область, та сама тварина, яка розпорядилась використовувати авіабомби «ФАБ-500».”, – написала Ірина Венедіктова.

Генпрокурор повідомила, що підозрюваний народився у Харківській області.

“Ця субстанція з якимись органами всередині народилася тут у нас, в Харківській області. Воно в дитячий садок ходило, пам’ятає, напевно, друзів по двору, діти яких цілком могли загинути від виконання його наказу.”, – розповіла Ірина Венедиктова.

“Вони там у себе в Росії кажуть, що прийшли подарувати нам мир, кажуть, що мирні громадяни в пошані і навіть пальцем їх ніхто не зачіпає… «ФАБ-500» – це ваш вирок і ваше друге ім’я, товариш генерал, народжений в Харківській області.”, – додала Генпрокурор.

Підозрюваного у вбивстві українців генерала звати Олег Маковецький. Його ім’я під час допиту в СБУ назвав пілот збитого 6 березня під Харковом російського винищувача.

Генерал-майору Маковецькому повідомили про підозру за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей, та за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 438 КК України). ПРо це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області

“Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний генерал-майор віддавав злочинні накази щодо масового бомбардування м. Харкова та Харківської області, у тому числі, авіабомбами «ФАБ-500». Внаслідок вказаних дій уродженця м. Чугуєва загинули мирні мешканці, повністю та частково зруйновані багатоповерхові житлові будинки, адмінбудівлі, медичні установи, заклади освіти та гуртожитки.”, – розповіли в прокуратурі.

Як повідомляв  Харків Times, Максим Криштоп, пілот ворожого винищувача, якого ввечері 6 березня українські захисники збили під Харковом, розумів, що він летить бомбардувати територію України і що внаслідок дій армії РФ в Харкові гинуть мирні мешканці.