У Харкові відкрилося тимчасове представництво Дому Європи

Фото: euneighbourseast.eu

Поп-ап хаб – тимчасове представництво House of Europe (Дому Європи) у Харкові, яке працюватиме до 5 червня 2022 року, – відкрився у приміщенні школи маркетингу та комунікацій «Багаж» (провулок Лопанський, 2/2). У найближчий місяць у хабі відбудуться культурні та освітні заходи: інтерактивні майстер-класи, кінопокази, концерти. Вхід на всі заходи безкоштовний, але за попередньою реєстрацією.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Представництва ЄС в Україні.

Програма хаба складатиметься з трьох частин. Перша триватиме до 13 березня та об’єднає у собі 15 заходів. Програма буде цікавою, вважають організатори, представникам культури та креативного сектору, медицини, освіти, медіа, соціальним підприємцям, активній молоді та тим, хто з нею працює.

Друга частина поп-ап хабу — індивідуальні консультації щодо грантових можливостей від House of Europe. Під час цієї фази роботи представництва, з 13 березня до 4 червня, хаб працюватиме у вівторок та четвер з 18:30 до 20:30, а також у неділю — з 12:00 до 15:00.

Завершальною частиною поп-ап хабу стане фестиваль креативності, інновацій та підприємництва, що відбудеться 4-5 червня 2022 року. Програму фестивалю організатори анонсують у травні цього року.

Вхід на заходи — вільний за обов’язкової попередньої реєстрації.

Програма заходів.

  • 23 лютого, 19:00-20:00.

Презентація молодіжної програми від Французького Інституту “Назустріч Європі!”

Учасники дізнаються про табори європейської молоді, де юних лідерів знайомлять із темами толерантності, демократії, інклюзивності, екології, здорового способу життя. Табори проходять два тижні та мають у програмі гуртки, змагання, можливості для дитячої творчості.

  • 23 лютого, 20:00-22:00.

Вечір французького кіно: “Дрібний фермер”

Перегляд французького фільму Юбера Шарюеля «Дрібний фермер» (2017) показує конфлікт між сільським світом та сучасним суспільством. Вечір пройде у співпраці з Альянсом Франсезом у місті Харків.

  • 25 лютого, 19:00 – 21:00.

Європейський кінобагаж

Перегляд та обговорення крутих роликів європейської реклами, які не тільки просувають продукт, а й говорять про загальнолюдські цінності.

  • 27 лютого, 12:00 – 19:00

Фото на плівку. Як зняти, виявити, надрукувати»: воркшоп від Vinol

Майстер-клас з плівкової фотографії, де учасники зможуть зробити знімки, на власні очі побачити процес прояву і, дочекавшись поки що висохне плівка, забрати фотографії з собою на згадку.

  • 27 лютого, 13:00 – 15:00.

«Кругі новини»: архітектурний воркшоп із Богданом Волинським

Архітектурний воркшоп, де учасники познайомляться з основами макетування, дізнаються маловідому модерністську спадщину Харкова та створять власні моделі круглого ринку на Салтівці.

  • 27 лютого, 16:00 – 19:00.

«Пиляй! Шліфуй»: воркшоп від Гараж-хабу

Під наглядом фахівців учасники зроблять із дерева іграшку лами, попрацюють із інструментами та згадають, як приємно створювати речі своїми руками.

  • 2 березня, 19:00 – 20:00.

Дискусія: “Ментальне здоров’я & онлайн”. Досвід Digital Labs

Від психологів та представників онлайн-освіти учасники дізнаються про вплив дистанційного навчання на ментальне здоров’я, розвиток онлайн-освіти та успішні приклади роботи в цьому напрямку.

  • 2 березня, 20:00 – 22:00.

Інтерактивний воркшоп “Ментальне здоров’я”

  • 4 березня, 19:00 – 20:00.

Воркшоп «Міжнародні арт-резиденції – як податись, щоб пройти конкурс»

Артменеджери та куратори розкажуть, як фахівцям з галузі мистецтва знайти резиденцію, скласти портфоліо та пройти конкурс. Учасники дізнаються про міжнародні резиденції від House of Europe.

  • 9 березня, 19:00 – 20:00.

Можливості для медиків. Презентація Чеських центрів

Неонатологи та педіатри дізнаються про навчальні подорожі в ЄС та можливості онлайн-навчання. Учасники та лектори програм Чеських центрів – партнера House of Europe у сфері охорони здоров’я – розкажуть про користь міжнародного обміну на власному досвіді.

  • 11 березня, 19:00 – 20:30.

“Як отримати грант на персональний проект”. Воркшоп з написання заявок

Гранти на персональні проекти – це 4000 євро на фінансування особистої ініціативи, яка буде корисною для суспільства та автора. Учасники дізнаються, як отримати підтримку для проектів із залученням фахівців з ЄС та Великобританії.

  • 11 березня, 20:30 – 22:00.

Персональні гранти у дії. Презентація проекту «Supermova» Лери Мальченко

Журналістка і художниця Лера Мальченко розповість про «Supermova» – проект про медіа, що розвиваються, та їх вплив на людські взаємодії. Перші три випуски для YouTube-каналу Supermova підтримали у House of Europe за програмою грантів на персональні проекти.

  • 13 березня, 17:30 – 18:30.

Можливості для креативних бізнесменів. Презентація програми від Британської Ради
Креативні підприємці та менеджери креативних хабів дізнаються, як масштабувати ідеї, а також як і чому навчитися в рамках програми Creative Enterprise Ukraine. Учасники поспілкуються з випускниками програми та отримають відповіді на запитання.

  • 13 березня, 20:00 – 22:00.

Вечірка-сюрприз
На завершення програми у учасників буде шанс розважитися та поспілкуватися у неформальній атмосфері поп-ап хабу під електронну музику.

Довідка. House of Europe (Дім Європи) — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю. Дім Європи фінансує понад 20 програм — стажування, навчальні подорожі, нетворкінг, резиденції та інші форми професійного обміну. Програма підтримує творчу кооперацію та співпрацю між українцями та їхніми колегами з ЄС у галузі культури та креативної індустрії, а також організовує молодіжні табори та студентський обмін між університетами в межах України. GoetheInstitut Ukraine керує програмою «Дім Європи». Британська Рада в Україні, Французький Інститут в Україні та Чеські центри в Україні є партнерами консорціуму.

Як повідомляв Харків Times, рейтингове агентство «Fitch Ratings» змінило прогноз рейтингу Харкова на «стабільний».

Європейський інвестиційний банк підтвердив готовність вкладати гроші у Харків.

Харків вийшов на рівень провідного ІТ-майданчика у Східній Європі.