Європейський інвестиційний банк підтвердив готовність вкладати гроші у Харків

Мер Харкова Ігор Терехов сьогодні, 18 лютого, провів телефонні переговори з головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жаном-Еріком де Загоном. Обидві сторони запевнили одна одну у стабільності обстановки та власних планів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Ігор Терехов повідомив європейському інвестору, що ситуація в місті стабільна, без панічних настроїв:

«У звичайному режимі працюють дитсадки, школи, транспорт, виробництво. Курсують поїзди, літають літаки, у тому числі міжнародних авіакомпаній. Працюють супермаркети, заправки — жодних черг немає. Люди ходять у кіно, театри, зоопарк, живуть повноцінним життям. Спроб розгойдати ситуацію не було — ми попередили, що жорстко реагуватимемо на прояви сепаратизму».

За словами мера, місто готове здійснювати проекти, які були узгоджені з Європейським інвестиційним банком: продовження будівництва третьої лінії метрополітену, придбання тролейбусів, трамваїв і вагонів для метро, ​​а також проект з підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

У свою чергу глава представництва ЄІБ повідомив, що банк має намір виконати всі взяті на себе фінансові зобов’язання.

«Для мене важливо знати, що у Харкові все стабільно. Ніхто не знає, що буде завтра, але сьогодні ми констатуємо, що все спокійно. Наступного тижня у мене запланована зустріч із Єврокомісією, а також із членами правління та кредитного комітету ЄІБ. Запевняю, що з нашого боку все так, як ми планували. Мій меседж харків’янам у тому, що ми зробимо все можливе, щоб фінансування за нашими проєктами було проведене вчасно», — наголосив Жан-Ерік де Загон.

Як повідомляв Харків Times, рейтингове агентство «Fitch Ratings» змінило прогноз рейтингу Харкова на «стабільний».

Для Харкова розробляють сучасну транспортну систему. У розробці Плану сталої міської мобільності беруть участь німецькі експерти.