Нову транспортну систему для Харкова розробляють німці

Для Харкова розробляють сучасну транспортну систему. У розробці Плану сталої міської мобільності беруть участь німецькі експерти.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Сьогодні, 10 лютого, мер Харкова Ігор Терехов зустрівся з представниками компанії «Dornier Consulting International» та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), які беруть участь у розробці Плану сталої міської мобільності у рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні».

У рамках проекту має бути розроблена та представлена ​​нова транспортна система міста, яка дозволить оперативно моделювати транспортну ситуацію та підвищити рівень комфорту життя харків’ян.

Виконавці проекту зазначають, що План сталої міської мобільності відповідатиме європейським нормам та міжнародній концепції у вирішенні проблем із заторами. Директорка представництва «Dornier Consulting International» Лариса Гасуха розповіла, що проект включає два підпроекти: розробку транспортної моделі та, відповідно, дослідження мобільності.

Остаточну версію документа планується представити Харкову вже за кілька місяців.

В межах розробки Плану сталої міської мобільності завдяки SWOT-аналізу вдалося встановити сильні та слабкі сторони транспортної інфраструктури Харкова. Експерти обстежили роботу гілок метрополітену, маршрути наземного транспорту, перехрестя, ключові точки в’їзду до міста та камери відеоспостереження. Також опитали 16 тис. мешканців Харкова та виявили, що 67% респондентів загалом транспортом задоволені. Крім того, експерти запропонували спосіб вирішення проблем із заторами — виділяти додаткові смуги для громадського транспорту, що дозволить великій кількості людей пересісти з власних авто в муніципальний транспорт, якщо той буде комфортним та швидким.

Як повідомляв Харків Times, мерія заявила про намір організувати “зелену хвилю” на 11 магістралях Харкова.