Викрадення бізнесмена у Харкові – суд відмовився відправити підозрюваних до СІЗО

Фото: hk.npu.gov.ua

16 лютого Краснозаводський районний суд Харкова відправив під нічний домашній арешт чотирьох чоловіків, підозрюваних у викраденні бізнесмена та вимаганні у нього 1,5 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

Слідчий просив відправити підозрюваних під варту. Але суд відмовився задовольнити це клопотання.

“До підозрюваних осіб Краснозаводським районним судом м. Харкова застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період часу з 21:00 години до 07:00 години та покладено обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 КПК України”, – розповіли у суді.

Перебувати під домашнім арештом підозрювані до 14 квітня включно. Протягом цього часу відповідно до ст.194 КПК вони мають приходити до поліції. Також підозрювані не можуть без згоди слідчого виїжджати з міста, в якому проживають, зобов’язані здати правоохоронцям свої закордонні паспорти. Крім цього, повинні повідомляти в поліцію про зміну місця проживання або роботи та носити електронний браслет.

Усі підозрювані – мешканці Харківської області віком від 26 до 62 років. Увечері 13 лютого біля під’їзду будинку по вулиці Лисаветинській у Харкові вони напали на бізнесмена, який жив у цій багатоповерхівці. Побили його, заштовхали в його автомобіль Audi і вивезли в ліс, де продовжили бити і при цьому вимагали повернути неіснуючий борг у розмірі 1,5 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці звільнили викраденого ввечері 13 лютого біля під’їзду свого будинку харківського підприємця та затримали чотирьох підозрюваних у нападі та на підприємця.