Вивезли до лісу та вимагали 1,5 млн грн – у Харкові розслідують викрадення бізнесмена

Фото: hk.npu.gov.ua

13 лютого у Харкові біля під’їзду житлового будинку четверо чоловіків напали на підприємця, побили та відвезли до лісу на його власному автомобілі, де вимагали неіснуючий борг у сумі 1,5 мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Слідчо-оперативна група, яку викликав випадковий свідок викрадення, виявила на місці події плями бурого кольору на снігу та чорну рукавичку. За інформацією прокуратури області, чоловіка викрали біля його будинку на вулиці Лисаветинській.

Під час відпрацювання території області у селищі Хорошево на відстані приблизно 150 метрів від автодороги у лісі поліцейські виявили легковий автомобіль Audi, до ручки правих задніх дверей якого пластиковою стяжкою було пристебнуто чоловіка.

Потерпілим виявився 38-річний підприємець з Харкова. Він розповів, що ввечері 13 лютого біля під’їзду будинку, де він мешкає, до нього підійшли незнайомі чоловіки, ударили в обличчя, забрали ключі від машини та насильно посадили у машину. Під час поїздки один із нападників відібрав у потерпілого травматичний пістолет і, погрожуючи застосуванням зброї, зажадав 1,5 мільйона гривень для погашення неіснуючого боргу.

Катування продовжилося в лісі, куди викрадачі привезли бізнесмена. Його били та вимагали вказати місце, де він зберігає гроші. Після цього троє невідомих забрали у нього ключі від квартири, пристебнули його до дверей машини пластиковою стяжкою та поїхали, залишивши бранця під охороною свого спільника.

Поліцейські звільнили бізнесмена та затримали його “охоронця”. Згодом правоохоронці встановили особи ще трьох нападників та їх затримали. Усі викрадачі – мешканці Харківської області віком від 26 до 62 років.

Розпочато розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі чи викрадення людини). Дії чоловіків також кваліфіковано за ч.2 ст.289 КК (незаконне заволодіння транспортним засобом). 14 лютого їм повідомили про підозру у скоєнні злочину за двома статтями УКУ. Чоловіків затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. Відповідно до санкцій статей їм загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без нього.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поліція затримала групу здирників. Лиходії створили нелегальну букмекерську контору. Щойно на рахунках гравців накопичувався мінус, зупиняли гру та вимагали виплати боргу. У разі відмови загрожували фізичною розправою.

Фото: hk.npu.gov.ua