Шахрай з Люботина ошукав кілька десятків жителів країни на 150 тисяч гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області поліцейські затримали чоловіка, який спочатку три роки обманював народ фейковими оголошеннями про продаж побутової техніки, а потім кілька місяців переховувався від слідства.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції та прокуратури області.

За даними слідства, 52-річний мешканець міста Люботин з 2018 року розміщував на популярних торгових майданчиках в інтернеті оголошення про продаж побутової техніки, електроінструментів та інших пристроїв. Проте ані самих товарів, ані наміру продавати їх чоловік не мав.

Коли покупець проковтував наживку, псевдопродавець вимагав перерахувати йому на банківську картку повну вартість товару, а потім зникав.

За три роки негідник встиг обдурити 63 людей з різних областей України. Загальна сума завданих збитків — понад 150 тисяч гривень.

У жовтні 2021 року правоохоронці викрили лиходія та повідомили йому про підозру, після чого він став переховуватися вже від слідства та був оголошений у загальнодержавний розшук.

Сьогодні, 17 лютого, поліцейські затримали 52-річного шахрая в його рідному Люботині та під конвоєм доставили до відділу поліції. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Перевіряється причетність фігуранта до скоєння низки аналогічних кримінальних правопорушень.

Відповідно до санкції інкримінованої ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство) йому загрожує до 8 років за ґратами.

Як повідомляв Харків Times, у серпні 2021 року харківські правоохоронці викрили банду шахраїв, які за допомогою «лівих» посилань на OLX крали гроші з чужих банківських карток. В середині лютого 2022 року їхню справу передали до суду.