Харківська ковзанярка встановила на Олімпіаді-2022 особистий рекорд

Харків’янка Уляна Дуброва, яка представляла Україну на Олімпійських іграх у Пекіні у змаганнях з шорт-треку, не пройшла у півфінал, але встановила особистий рекорд.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Національного олімпійського комітету України.

На дистанції 1500 метрів серед жінок Уляна у чвертьфіналі змагань фінішувала з результатом 2:26.832 та майже на 4 секунди покращила свій попередній результат на цій дистанції. Крім того, лише 0,7 секунди їй не вистачило, щоб встановити рекорд України (2:26.190).

Незважаючи на особистий рекорд, потрапити до трійки найкращих у своєму забігу та вийти у півфінал змагань Уляні не вдалося.

Олімпійською чемпіонкою на дистанції 1500 м стала Чхве Мін Чжон з Південної Кореї (2:17.789). Друге місце посіла Аріанна Фонтан з Італії (2:17.862), а третє — Сюзанна Схюлтінг з Нідерландів (2:17.865).

Як повідомляв Харків Timesхарків’яни на Олімпіаді в Пекіні представляють Україну у трьох видах спорту.

Харківська фігуристка Олександра Назарова та уродженець Первомайського Харківської області, фрістайліст Олександр Абраменко несли прапор України на церемонії відкриття XXIV зимових Олімпійських Ігор у Пекіні.

Пара харків’ян Олександра Назарова/Максим Нікітін за свій виступ 4 лютого отримала 64.08 бали, посівши дев’яте місце, а потім кваліфікувалася у довільну програму Олімпійських ігор.

Харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін стали 20-ми у танцях на льоду. Це був перший за останні 12 років виступ українських фігуристів в олімпійській довільній програмі.

33-річний український фрістайліст Олександр Абраменко виборов срібну медаль у змаганнях з лижної акробатики на ХХIV зимовій Олімпіаді в Пекіні.