Харків’яни Олександра Назарова та Максим Нікітін посіли 20-те місце у танцях на льоду

Фото з відкритих джерел

У Пекіні відбувся черговий розіграш медалей зимових Олімпійських ігор. Харківські фігуристи Олександра Назарова та Максим Нікітін стали 20-ми у танцях на льоду. Але той факт, що вони взагалі виступили у цих змаганнях, — уже великий крок для України.

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради.

Сьогодні, 14 лютого, у Пекіні (Китай) в рамках Олімпійських ігор-2022 завершилися змагання у танцях на льоду.

Україну у цій дисципліні представили харків’яни Олександра Назарова та Максим Нікітін. За довільний танець, який вихованці Галини Чурилової виконали під пісню Backstage Romance (Moulin Rouge soundtrack), судді поставили 97.34 бали. Це 18 результат. Сумарно з ритм-танцем українці набрали 162.87 бала, що дозволило їм зайняти підсумкове останнє, 20 місце.

Найкращими у довільному танці стали французи Габріела Пападакіс та Гійом Сізерон (136.15), які також були першими й у ритм-танці.

Срібна нагорода дісталася спортсменам з ОКР Вікторії Синіциній та Микиті Кацалапову. Росіяни по балах були другими й у першій програмі, й у другій.

Бронзовими призерами Олімпіади-2022 стали американці Медісон Хаббелл та Закарі Донохью.

Зазначимо, що українські фігуристи вперше за 12 років зуміли пробитися до довільної танцювальної програми на Олімпійських іграх.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни на Олімпіаді в Пекіні представляють Україну у трьох видах спорту.

Харківська фігуристка Олександра Назарова та уродженець Первомайського Харківської області, фрістайліст Олександр Абраменко несли прапор України на церемонії відкриття XXIV зимових Олімпійських Ігор у Пекіні.

Пара харків’ян Олександра Назарова/Максим Нікітін за свій виступ 4 лютого отримала 64.08 бали, посівши дев’яте місце, а потім кваліфікувалася у довільну програму Олімпійських ігор.