У Харківській області з бригади псевдо-медиків першою під суд піде «медсестра»

Чугуївська окружна прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо 38-річної пані, підозрюваної у тому, що вона разом із поплічниками вчинила п’ять епізодів шахрайських дій у Зміїві. При цьому злочини відбувалися повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Розслідування встановило, що двоє чоловіків-шахраїв по черзі дзвонили зміївським пенсіонерам, рекомендувалися лікарями та повідомляли, що їхньому родичу терміново потрібна операція. Далі на сцену виступала вже підозрювана – у ролі медсестри, яка покликана «передати гроші на лікування».

За вересень-жовтень минулого року шахраї таким чином «розвели» довірливих людей похилого віку майже на 600 тисяч гривень.

Судитимуть заповзятливу даму у Зміївському районному суді. З рештою можливих учасників шахрайської схеми слідство ще розбирається. А «медсестричка» може позбутися волі на строк до трьох років та/або сплатити чималий штраф.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці січня кіберполіцейські Харківської області викрили 20-річного шахрая, який під виглядом дівчат знайомився в Інтернеті з чоловіками та виманював у них гроші. Тепер хитрий юнак може сісти на вісім років.