Облрада поставила покерувати онкоцентром Лихмана

Фото: vecherniy.kharkov.ua

Харківська обласна рада в особі своєї постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 2 лютого, призначила тимчасово виконуючим обов’язки генерального директора Комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології» завідувача відділення Харківського інституту загальної та невідкладної хірургії ім.Зайцева Віктора Лихмана – терміном на два місяці.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

Це призначення, мабуть, пов’язане з тим, що продовжений з боями контракт колишнього гендиректора Онкоцентру Дениса Скорого, на жаль, закінчився вчора, 1 лютого. І, незважаючи на обіцянки голови облради Тетяни Єгорової-Луценка, про призначення нового конкурсу на заміщення цієї посади поки що, схоже, не йдеться.

Відомо, що за п’ять років роботи на посаді керівника Онкоцентру Денису Скорому та команді лікарів, яку він очолює, вдалося знизити показник смертності хворих вп’ятеро у порівнянні з попередніми роками.

Як повідомляв Харків Times, Харківська обласна рада на своїй сесії 23 вересня 2021 року прийняла рішення не продовжувати контракт із головним лікарем Обласного онкологічного центру Денисом Швидким. Громадськість вважає це рішення неправильним. Для продовження контракту забракло дев’яти голосів.

5 жовтня перед будівлею Харківської облдержадміністрації відбулася масова акція «Маю право на життя» на підтримку керівника Харківського обласного центру онкології Дениса Скорого. У ній взяли участь хворі на онкозахворювання, їхні родичі та працівники онкоцентру.

2 листопада 2021 року голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко підписала розпорядження про продовження контракту з Денисом Скорим на три місяці – до 1 лютого 2022 року й обіцяла, що конкурс на заміщення посади гендиректора Онкоцентру буде оголошено найближчим часом і що Скорий матиме змогу взяти участь у ньому.

21 грудня 2021 року на своєму пленарному засіданні Харківська обласна рада звільнила Дениса Скорого з посади генерального директора Онкологічного центру.