Харківська облрада не продовжила контракт із головним лікарем онкоцентру Скорим

Фото: Denys Skoryi/Facebook

Харківська обласна рада на своїй сесії сьогодні, 23 вересня, прийняла рішення не продовжувати контракт із головним лікарем Обласного онкологічного центру Денисом Скорим. Громадськість вважає це рішення неправильним. Для продовження контракту не вистачило дев’яти голосів.

Про це Харків Times стало відомо з рішення сесії.

«Хочу вибачитись перед усіма пацієнтами. Сьогодні ми не втримали свій Останній Бастіон. Доктору Денісу Скорому не подовжений контракт на посаду Керівника Kharkiv Center of Oncology.», – написала у Facebook харківська активістка, волонтер, засновник Української асоціації боротьби проти раку Олена Шержукова.

Відомо, що за п’ять років роботи на посаді керівника онкоцентру Денису Скорому та очолюваній ним команді лікарів вдалося знизити показник смертності хворих у п’ять разів у порівнянні з попередніми роками.

Дуже насторожують цифри голосування народних обранців з приводу продовження контракту. За продовження проголосували 52 депутати, утрималися двоє й лише шестеро були проти. Однак, згідно з регламентом облради, подібні питання повинні вирішуватися більшістю від спискового складу ради. Тобто, для продовження потрібно було набрати 60+ голосів (в облраді 120 депутатів). А у голосуванні з цього питання 25 депутатів просто не брали участі. Так і вийшло, що Харківська область втратила успішного керівника й прекрасного лікаря – питання вирішили дев’ять недобраних голосів.

«Ми програли сьогодні. Всі. Вибачте», – підвела невтішний підсумок Шержукова.

Як повідомляв Харків Times, у 2021 році Держфонд регіонального розвитку виділив Харківській області гроші на будівництво нової будівлі Харківського обласного онкоцентру.

У квітні на будівництво першої та другої черги комплексу «Обласний центр онкології» у Харкові було виділено 76 млн 318 тис. 676 грн.

Тоді ж у Харкові відновили будівництво комплексу «Обласний центр онкології». У третій декаді квітня тут почали монтаж залізобетонного каркасу будівлі лікувально-діагностичного корпусу.