На Великій Данилівці хазяйка знайшла свого собаку застреленим у дворі на прив’язі

Фото: Соцмережі

Поліцейські встановлюють обставини загибелі тварини у Київському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

1 лютого о 9:40 до Харківського районного управління поліції №1 надійшло повідомлення від 42-річної харків’янки. Жінка розповіла, що виявила тіло свого пса з вогнепальним пораненням у дворі свого приватного будинку на Великій Данилівці.

На місці події поліцейські встановили, що собака перебував на прив’язі на території приватного домоволодіння. У будинку тимчасово ніхто не проживає, хазяйка щодня приходила годувати свого собаку.

За цим фактом слідчим Харківського РУП №1 порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 КК (жорстоке поводження з тваринами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років.

Водночас у соцмережах повідомляють, що особа стрільця відома і господині, і поліції. Нібито ця людина сама зізналася правоохоронцям у скоєному. У поліції цю інформацію наразі не коментують.

Як повідомляв Харків Times, у липні Фрунзенський районний суд Харкова визнав 41-річного мешканця Немишлянського району міста винним у тому, що він забив ногами собаку на очах в її літньої господарки.

На Основі за колом тролейбуса люди стали натикатися на трупи котів та собак зі зв’язаними лапами. Місцеві жителі запідозрили, що в їхньому районі орудує живодер, і звернулися по допомогу до поліції.

Поліція з’ясовує причини загибелі собаки на Рогані.