Поліція з’ясовує обставини загибелі собаки, якого було знайдено на Основі зі зв’язаними лапами

Иллюстративное фото

У Харкові жителі мікрорайону Основа за колом тролейбусів стали знаходити трупи котів та собак із зв’язаними лапами. Місцеві жителі підозрюють, що в їхньому районі орудує шкуродер і звернулися за допомогою до поліції.

Про це Харків Times дізналися з повідомлень у соцмережах. Пізніше інформацію про шкуродера прокоментували у прес-службі Нацполіції області.

Як повідомили в одному з харківських Telegram-каналів, майже всі кішки в найближчій місцевості вбиті з випотрошеними нутрощами.

“Вчора (10 січня) було зв’язано та вбито собаку. Заяву до поліції вже написано. Чекатимемо якихось дій”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби Нацполіції, мертвого собаку 10 січня виявила перехожа і зателефонувала на спецлінію 102.

“За адресою виїжджала слідчо-оперативна група. Поліцейські провели огляд місця події, опитали місцевих жителів, які могли б стати свідками обставин загибелі собаки. На тілі тварини якихось пошкоджень не виявлено”, – розповіли в поліції.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.1 за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Харків Times, у липні Фрунзенський районний суд Харкова визнав 41-річного мешканця Немишлянського району міста винним у тому, що він забив ногами собаку на очах в її літньої господарки.