Суд визнав винним харків’янина, який забив собаку на очах у господарки

Иллюстративное фото

Фрунзенський районний суд Харкова визнав 41-річного мешканця Немишлянська району міста винним у тому, що він забив ногами собаку на очах у її літньої господарки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що 41-річний негідник, який відпочивав разом із сім’єю біля власного будинку, побачив немолоду жінку, яка вигулювала собаку.

«Вступивши у словесний конфлікт із власницею собаки, чоловік з метою вбивства собаки почав знущання над твариною та умисно наніс собаці близько десяти ударів ногами в область спини та шиї. У результаті умисних протиправних дій обвинуваченого тварині було спричинено тілесні ушкодження, від яких відбувся розрив внутрішніх органів, що призвело до смерті собаки», – йдеться у повідомленні.

Суд, який визнав і навмисність, і жорстокість дій нелюда, проте засудив його лише до двох років обмеження волі, та й то з випробувальним терміном на два роки.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2019 року Краснокутський районний суд області засудив 49-річного місцевого мешканця за жорстоке вбивство собаки … до року обмеження волі з відстрочкою на один рік.

 

Залишається невідомою доля 36-річного харків’янина, якого в лютому 2019 року затримали за вбивство собаки. Про вбивство повідомив до поліції 39-річний мешканець вулиці Івана Багмута, сусід обвинуваченого, у жовтні 2018 року. Вбивця забив собаку, що заплутався в огорожі, залізним прутом. На думку прокуратури, йому загрожувало від п’яти до восьми років позбавлення волі, але яке було реальне покарання й чи було воно взагалі, – наразі невідомо.