Постраждалай у ДТП на Окружній дівчинці доведеться заново вчитися ходити

Фото: hk.npu.gov.ua

Лікування та реабілітація трирічних двійнят, які зазнали тяжких травм у ДТП на Окружній дорозі Харкова 12 січня, триватиме близько двох місяців.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного з посиланням на головного лікаря Харківської міської лікарні №17 Дмитра Черепова.

За його словами, у дівчинки — скелетна травма та перелам обох стегон, її ноги закріпили, “щоб втримати фрагменти перелому для подальшого зростання”, пояснив Черепов.

“Сидіти дівчинка поки не може, але вона спілкується, має улюблені мультфільми, іграшки, поруч з нею рідні. З родиною працюють психологи”, — сказав головний лікар.

Черепов каже, що стан дитини стабільний.

“Запланований курс лікування, операцій поки не потребує. Отримавши такі травми у трирічному віці, діти відновлюються. Буквально вчитимемо її ходити наново”, — сказав Дмитро Черепов.

Бабуся дівчинки Ірина Гордіївська сказала  що опікункою трирічних Юлі та Дениса стане їх тітка Олена.

“Дівчинка ще на знеболювальних, Денис вчора (19 січня – прим. ред) почав розмовляти, їсти суп, досі у реанімації”, — сказала бабуся.

За словами міського голови Ігоря Терехова, трирічний хлопчик перебуває у лікарні №4 у стабільно тяжкому стані.

Як повідомляв Харків Times, вранці 12 січня на Окружній дорозі Харкова зіткнулися Kia Optima та Toyota Camry. Внаслідок зіткнення легковик із символікою таксі «30-40» відкинуло на відбійник. В аварії загинули жінка та двоє чоловіків, двоє дітей отримали травми та були госпіталізовані у важкому стані до харківської лікарні невідкладної допомоги.

За даними поліції, ДТП спровокував водій Kia, який виїхав на зустрічну смугу.

Обидві постраждалі в ДТП дитини перебувають у стабільно тяжкому стані в реанімації. За кермом таксі, яким вони їхали, був їхній батько, тобто діти втратили обох батьків.

Водія Kia Optima, який виїхав на зустрічну смугу та спровокував смертельну аварію, цієї осені тричі зупиняли у стані алкогольного сп’яніння. Загалом щодо чоловіка у 2021 році було складено 9 адмінпротоколів.

Потерпілий в аварії на Окружній у Харкові хлопчик переніс дві операції.

Через два дні стан маленьких харків’ян почав трохи покращуватись.

Хлопчик, що постраждав у ДТП на Окружній, почав дихати без ШВЛ.