Хлопчик, який потерпів у аварії на Окружній у Харкові, переніс дві операції

Фото: Харків Times

Діти, батьки яких загинули сьогодні, 12 січня, у ДТП на Окружній дорозі, перебувають у Міській лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги та забезпечені всім необхідним. Хлопчик переніс дві операції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради з посиланням на інформацію заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

Віцемер подякувала всім харків’янам, які стали збирати кошти на лікування дітей, та заявила, що наразі робити цього не потрібно, оскільки лікарня взяла на себе всі витрати.

За словами Горбунової-Рубан, хлопчик і дівчинка трьох років, які вижили в аварії, зазнали серйозних травм і перебувають під наглядом лікарів. У хлопчика діагностована відкрита черепно-мозкова травма, перелом основи черепа, перелом стегна, також йому видалили селезінку. У дівчинки – переломи обох стегон. Стан дітей стабільно тяжкий.

“Хлопчик був двічі прооперований: спочатку нейрохірургами нашої лікарні, а згодом хірургами дитячої обласної. Завтра до дівчинки приїдуть дитячі травматологи з міської лікарні №17. Усі лікувальні заклади готові надати цим дітям усю необхідну медичну допомогу, взяти на себе усі витрати. Тому я звертаюся до всіх із проханням не спекулювати на цій темі, не збирати гроші на дороге лікування. Поки що система охорони здоров’я міста Харкова фінансової допомоги не просить, а якщо виникне така потреба, то я звернуся до всіх особисто”, – наголосила віце-мер.

Горбунова-Рубан зазначила, що надалі ці діти перейдуть під опіку рідних.

“Це діти з харківської родини, вони живуть на вул. Наталії Ужвій. У них є дві бабусі, які чергують зараз у лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, їм дозволено там перебувати. Є також дідусь, тітка. Я так розумію, що над дітьми оформлятиметься опіка з боку бабусь”, – сказала вона.

Раніше служба таксі “30-40” повідомила, що до неї звернулися дідусь та бабуся постраждалих дітей, просять про допомогу всіх, хто готовий допомогти. Номер карти батька загиблого водія – 5168 7573 8090 1605, Дерев’янко Володимир Федорович.

Як повідомляв Харків Times, вранці 12 січня на Окружній дорозі Харкова зіткнулися Kia Optima та Toyota Camry. Внаслідок зіткнення легковик із символікою таксі «30-40» відкинуло на відбійник. В аварії загинули жінка та двоє чоловіків, двоє дітей отримали травми та були госпіталізовані у важкому стані до харківської лікарні невідкладної допомоги.

За даними поліції, ДТП спровокував водій Kia, який виїхав на зустрічну смугу.

Обидві постраждалі в ДТП дитини перебувають у стабільно тяжкому стані в реанімації. За кермом таксі, яким вони їхали, був їхній батько, тобто діти втратили обох батьків.

За попередніми даними, водія Kia Optima, який виїхав на зустрічну смугу та спровокував смертельну аварію, цієї осені тричі зупиняли у стані алкогольного сп’яніння.