Правоохоронці повідомили трьом харків’янам про підозру у крадіжках з гаражів (фото)

Правоохоронці повідомили про підозру трьом харків’янам за фактом крадіжки, поєднаного з проникненням у приміщення (ч. 3 ст. 185 Кримінального кодекса).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що троє чоловіків протягом 2021 року систематично викрадали майно з гаражних кооперативів Харкова. Їхньою здобиччю були автозапчастини, електросамокат, номерний знак для автомобіля, побутова техніка тощо.

10 січня 2022 року чоловіки зробили отвір у цегляній стіні гаражного бокса та через нього викрали майно.

“Наступного дня, під час чергової крадіжки, в одному з харківських гаражних кооперативів, чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним”, – йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області.

Прес-служба Національної поліції у Харківській області повідомила, що поліцейські встановили п’ять епізодів злочинної діяльності правопорушників. Сума спричинених ними збитків склала близько 280 тис. гривень.

“Під час огляду автівки, на якій пересувались зловмисники, поліцейські виявили викрадені речі потерпілих”, – повідомляє поліція.

Підозрювані – мешканці Харкова та області віком 29 і 30 років. Слідством встановлюється причетність зловмисників до скоєння інших крадіжок на території Харкова.

Як повідомляв  Харків Times, поліцейські проводять розслідування у кримінальному провадженні за фактом шести крадіжок на залізничних станціях міста Куп’янська та Куп’янського району Харківської області. Сума завданих збитків становила майже 82 тисячі гривень.