Хлопчик, що постраждав у ДТП на Окружній, почав дихати без ШВЛ

Фото: ХарківTimes

Стан трирічних двійнят, які зазнали тяжких травм у ДТП на Окружній дорозі 12 січня, поступово покращується.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради з посиланням на заступницю Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

Віце-мер розповіла, що хлопчика вже відключили від апарату ШВЛ, а дівчинку перевели до дитячого травматологічного відділення міської клінічної лікарні №17.

«Дівчинка адаптована, добре перенесла переїзд. Їй зробили всі необхідні процедури, обидві її ніжки знаходяться на витяжінні. Біля неї увесь час знаходиться бабуся. Хлопчик – все ще в реанімаційному відділенні дитячої нейрохірургії. Йому важко, але його вже відключили від апарату ШВЛ. Він контактний, вже їсть. Маємо надію, що все буде гаразд, і нам вдасться якомога швидше відновити стан здоров’я діточок. Будемо робити для цього все можливе», — зазначила Горбунова-Рубан.

Як повідомляв Харків Times, вранці 12 січня на Окружній дорозі Харкова зіткнулися Kia Optima та Toyota Camry. Внаслідок зіткнення легковик із символікою таксі «30-40» відкинуло на відбійник. В аварії загинули жінка та двоє чоловіків, двоє дітей отримали травми та були госпіталізовані у важкому стані до харківської лікарні невідкладної допомоги.

За даними поліції, ДТП спровокував водій Kia, який виїхав на зустрічну смугу.

Обидві постраждалі в ДТП дитини перебувають у стабільно тяжкому стані в реанімації. За кермом таксі, яким вони їхали, був їхній батько, тобто діти втратили обох батьків.

Водія Kia Optima, який виїхав на зустрічну смугу та спровокував смертельну аварію, цієї осені тричі зупиняли у стані алкогольного сп’яніння. Загалом щодо чоловіка у 2021 році було складено 9 адмінпротоколів.

Потерпілий в аварії на Окружній у Харкові хлопчик переніс дві операції.

Через два дні стан маленьких харків’ян почав трохи покращуватись.