Світоліна програла перший матч сезону 130-й ракетці світу

Фото: sportevents.kharkiv.ua

4 січня перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна (№15 Жіночої тенісної асоціації, WTA) програла стартовий матч на турнірі WTA 500 в Аделаїді (Австралія).

Про це Харків Times дізнався із повідомлення на сайті WTA.

У поєдинку першого раунду Світоліна, сіяна на турнірі під восьмим номером, поступилася Анастасії Гасановій (№130 WTA) із Росії. Харків’янка виграла перший сет (7:5), а потім програла у двох наступних (4:6, 3:6).

Це була перша зустріч тенісисток на турнірах під егідою WTA. Поєдинок розпочався на Центральному корті о 02:30 ранку за київським часом і тривав трохи більше двох з половиною годин.

Востаннє Світоліна програвала суперниці не з топ-100 більше року тому, коли поступилася Наді Подороске в 1/4 фіналу Ролан Гаррос-2020.

У наступному раунді Гасанова зустрынетться з Мисакою Дої з Японії (№105 WTA) або Крістіною Кучовою зі Словаччини (№97 WTA).

Як повідомляв Харків Times, Еліна Світоліна стала бронзовим призером Олімпіади в Токіо. «Бронза» Світоліной – перша олімпійська нагорода в історії українського тенісу.

1 листопада 2021 року, після того, асоціація зняла очки очки за великий та малий Підсумкові турніри – WTA Finals та WTA Elite Trophy, Світоліна вибула з топ-10 світового рейтингу.