У центрі Харкова обвалилася стіна чотириповерхової будівлі (фото, відео)

У Харкові впала частина чотириповерхової нежитлової будівлі на проспекті Гагаріна, 20. Раніше ця будівля належала заводу, потім там здавали приміщення під офіси.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про обвал зовнішньої стіни чотириповерхової будівлі надійшло на номер служби порятунку “101” 4 січня об 11:27 від випадкового свідка.

Судячи з фото, опублікованих у харківських пабликах, стіна будинку впала від фундаменту до даху. А разом із нею обвалилися внутрішні перекриття.

За інформацією директора Департаменту з питань інформації та зв’язків із громадськістю Юрія Сидоренка, під час події люди не постраждали.

“Попередньо, обвал відбувся через будівництво  що почалося поруч з обваленою будівдею”, – написав Юрій Сидоренко у Facebook.

За словами чиновника, мер Харкова Ігор Терехов вже дав доручення профільному заступнику Кузьміну з’ясувати повну інформацію про те, ким, кому, як і чому було видано дозволи на це будівництво (якщо вони взагалі були видані).

На місці події працює слідчо-оперативна група та працівники ДСНС. За інформацією слідства, будівля, в якій розміщувалися офісні приміщення, готувалася під знесення та не використовувалася.

Інформацію про подію зареєстровано в Єдиному обліку, повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Коли саме впала стіна, немає офіційної інформації. У прес-службі Нацполіції сказали, що навряд чи обвал стався сьогодні, 4 січня, оскільки уламки будинку уже присипав сніжок. Точнішу дату встановить слідство, пообіцяла речник Нацполіції області Оксана Калмикова.

В одному з харківських Telegram-каналів запевняють, що подія трапилася ще 1 січня, а дізналися про неї лише сьогодні, у перший після новорічних свят робочий день.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, 22 січня внаслідок обвалення цегляної стіни у смт. Шевченківського Шевченківського району Харківської області одна людина загинула, ще одна постраждала.