Слідство перевірить законність будівництва на проспекті Гагаріна біля дому, що обвалився (відео)

Фото: Харківська обласна прокуратура

У рамках розслідування за фактом обвалу частини чотириповерхової нежитлової будівлі на проспекті Гагаріна, 20 у Харкові, перевірятиметься законність розпочатого поряд будівництва.

Про це Харків Times повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

За його словами, попередньо встановлено, що обвал стався 1 січня. Але правоохоронцям про цю подію повідомили лише 4 січня, приблизно о 12:00, першого після новорічних свят робочого дня.

Впала не тільки зовнішня стіна від підлоги до стелі, але й частина всередині будівлі, де знаходилися офісні приміщення.

“Під час слідства встановлюватиметься законність будівництва на території, де стався обвал будівлі”, – розповів Дмитро Чубенко.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 275 КК (порушення правил безпечної експлуатації будівель та споруд, що спричинили тяжкі наслідки) та ч.1 ст. 272 КК (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Санкція статті передбачає до 5 років тюремного ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, у Харкові впала частина чотириповерхової нежитлової будівлі на проспекті Гагаріна, 20. Раніше ця будівля належала заводу, потім там здавали приміщення під офіси.