Еліна Світоліна вибуває з топ-10 світового рейтингу

Фото: Элина Свитолина (twitter.com/ElinaSvitolina)

Вперше з травня 2017 року тенісистка залишить першу десятку світового рейтингу та опуститься на 14-те місце.

Про це Харків Times повідомили у Департаменті у справах сім’ї молоді та спорту Харківської міської ради.

З наступного тижня перша ракетка України Еліна Світоліна не входитиме до топ-10 світового рейтингу.

1 листопада з тенісисток знімуть очки за великий та малий Підсумкові турніри – WTA Finals та WTA Elite Trophy – зразка 2019 року. Це сильно вдарить по Світоліній, яка втратить одразу вісім позицій та опиниться на 14-му місці. Також десятку покинуть Наомі Осака та Белінда Бенчич.

8 листопада з рейтингу спортсменок віднімуть і очки за Індіан-Уеллс-2019. Для Світоліної, яка дійшла тоді до півфіналу, це означатиме втрату ще кількох рядків.

Еліна не залишала першу десятку з 22 травня 2017 року.

Як повідомляв Харків Times, Еліна Світоліна стала бронзовим призером Олімпіади в Токіо. «Бронза» Світоліной – перша олімпійська нагорода в історії українського тенісу.

29 серпня Світоліна у фінальному поєдинку на Chicago Women’s Open здобула перемогу над суперницею з Франції Алізе Корне. У Чикаго Еліна виграла 16-й титул WTA.

У вересні Світоліна вперше за 19 місяців повернулася в топ-4 рейтингу WTA. Після US Open почесна харків’янка піднялася на одну позицію.

12 жовтня перша ракетка України, харківська тенісистка Еліна Світоліна поступилася Джесіці Пегулі (№24 WTA) у матчі четвертого кола престижного турніру WTA.