На створення у Харкові муніципальної служби невідкладної медичної допомоги буде виділено 97,3 млн грн – Горбунова-Рубан

Фото: www.city.kharkov.ua

У 2022 році у Харкові планується реалізувати проект із створення муніципальної служби невідкладної медичної допомоги. На це в бюджеті передбачено 97,3 млн грн.

Про це повідомила депутат Харківської міської ради, заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, коментуючи проект бюджету Харкова на 2022 рік, передає кореспондент Харків Times.

“Зараз відпрацьовуємо всі юридичні моменти, алгоритм роботи, співпрацю з поліклінічними закладами, автобазою, створення call-центру. Це необхідно, щоб все працювали чітко, і люди отримували невідкладну медичну допомогу на першому рівні, на рівні сімейного лікаря, на рівні кабінету невідкладної допомоги. Також передбачені послуги з транспортування людей, які потребують гемодіалізу та інших процедур, але не можуть пересуватися самостійно”, – повідомила Горбунова-Рубан.

Вон зазначила, що також у планах – проводження ремонту та переоснащення поліклінік і лікарень. Зокрема, за заявками медичних закладів планується закуповувати обладнання, яке необхідно для того, щоб вони отримали фінансування згідно з медичними пакетами НСЗУ. На ці закупівлі планується виділити 39 млн грн.

Крім того, у міському бюджеті передбачені кошти для допомоги людям, які потребують особливого піклування.

“Другий рік закладаємо гроші на придбання підгузків для дітей та осіб з інвалідністю. Це велика соціальна та побутова проблема у родинах, де є інваліди. Майже 10,5 млн грн повністю задовольнлять цю потребу. Харчування дітей до двох років з малозабезпечених родин – 15,6 млн грн – стовідсоткове забезпечення. Також другий рік поспіль приділяємо серйозну увагу людям, які потребують додаткової уваги. Це люди, які не чують, не бачать. Ми відпрацьовуємо у наших медичних і соціальних закладах проекти, які дозволяють нам безперешкодно спілкуватися з такими людьми. У нас працює соціальний проект “Почуй мене”, в рамках якого навчаємо жестовій мові працівників міських установ і закладів”, – повідомила віце-мер.

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова почала роботу з відновлення муніципальної служби “швидкої допомоги”.

У поліклініках Харкова готують прийомні під муніципальну швидку допомогу.

Для муніципальної швидкої закуплять 60 машин.

Муніципальну службу швидкої допомоги обслуговуватиме спеціальний кол-центр із багатоканальною лінією «15-03».