На розвиток міської інфраструктури у 2022 році спрямують 5,5 млрд гривень

Фото: dv-gazeta.info

У 2022 році на розвиток інфраструктури міста Харкова планується спрямувати 5,5 млрд. грн.

Про це повідомили 20 грудня на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів Харківської міськради, де депутати обговорили проект міського бюджету на наступний рік, передав кореспондент Харків Times.

За словами першого заступника міського голови Олександра Новака, близько 300 млн грн планується використати на закупівлю нових автобусів та тролейбусів, ще стільки ж – на розвиток метрополітену. На будівництво та реконструкцію доріг – близько 400 млн грн, ще 240 млн грн – на ремонт внутрішньоквартальних доріг та благоустрій прибудинкових територій.

На програму енергоефективності міста Харкова у 2022 році буде направлено 587 млн. грн. Ці кошти спрямують на ремонт будинків, дахів, модернізацію теплового обладнання.

У бюджеті передбачено кошти на будівництво транспортних розв’язок, на продовження модернізації теплового та водопровідного господарства, а також створення муніципальної швидкої допомоги.

43% бюджету (близько 8 млрд. грн.) планується направити на соціальні напрямки. Це освіта, соціальний захист населення, охорона здоров’я, фізкультура та спорт, культура та мистецтво.