У поліклініках Харкова готують приймальні під муніципальну швидку допомогу

Фото: www.city.kharkov.ua

Муніципальна швидка допомога в Харкові готується до запуску, а поліклініки міста реконструюють для того, щоб вони могли приймати пацієнтів в новому режимі, заявив секретар Харківської міськради Ігор Терехов під час візиту до 9-ї міської поліклініки, яка сьогодні відзначає тридцятиріччя роботи.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У поліклініці повністю реконструйовано приймальне відділення, триває оновлення інших її частин.

“Ми сьогодні у всіх поліклініках робимо ремонти, щоб в усі приймальні відділення могла здійснюватися доставка людей міською швидкою допомогою відповідно до норм і вимог. Муніципальна швидка буде займатися доставкою до сімейних лікарів, зі стаціонарів і, в разі необхідності, доставкою в лікарні. Наша швидка допомога матиме автономний номер, спеціалізовані машини і бригади”, – сказав Терехов.

Він підкреслив, що результатами медичної реформи незадоволені багато харків’ян, і зараз міська влада виправляє її недоліки.

“Я вважаю, що та реформа медицини, яка почалася при президенті Порошенко, була виконана настільки бездарно, що людей позбавили можливості отримувати невідкладні послуги, отримувати медичну допомогу. І ми сьогодні змушені виправляти ці помилки. Ми з року в рік будемо нарощувати список безкоштовних медичних послуг – тому що це насправді є проблемою. Я зустрічаюся з людьми і є такий запит: щоб була муніципальна швидка допомога на обслуговування в поліклініках “, – заявив Терехов.

Він привітав колектив 9-ої поліклініки з ювілеєм і пообіцяв, що розвиток медичної сфери Харкова триватиме.

“Підказуйте нам, що зробити краще. Мені хочеться, щоб у нас був нормальний людський діалог. Темп тих змін, які почалися, ми зменшувати не будемо. Будемо приводити все до ладу”, – сказав Терехов.

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова почала роботу з відновлення муніципальної служби “швидкої допомоги”.