Радіостанція в Харківській області заплатить штраф за недотримання квоти україномовних пісень (доповнено)

Фото: Прямий

В ефірі «Радіо Клас» (ТРК «Арта плюс», зареєстрована у місті Ізюм Харківської області) звучало менше українських пісень, ніж передбачає встановлена ​​державою квотою (не менше 35%). Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виявила порушника, винісла йому попередження і оштрафувала

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацради.

Рішення про штраф Нацрада прийняла на засіданні 2 вересня. А безпосередньо перевірка ефіру ізюмського радіо проводилася 1 липня цього року.

“За фактом частка україномовних пісень протягом доби склала – 34,88%, частка в проміжку з 7:00 до 14:00 – 28,26%, в проміжку з 15:00 до 22:00 – 33,04%”, – поділилися результатами моніторингу в Нацраді.

За це порушення в тридцятиденний термін компанія повинна буде сплатити штраф у розмірі 5% суми ліцензійного збору, що становить 1 819,94 грн.

Перевірка також показала, що мовник порушував умови ліцензії в частині програмної концепції. Так, було зменшено обсяг мовлення інформаційно-аналітичних і публіцистичних, культурних, науково-просвітницьких передач і музичних творів. В ефірі не транслювалися дитячі передачі. Крім того, умови конкурсу, на якому компанія виграла частоту, припускали, що обсяг музичних творів українського виробництва повинен становити не менше 50%. При цьому ліцензіат транслював 47,31% українських пісень.

Представник «Радіо Клас» повідомив Харків Times, що в повідомленні Нацради йдеться про результати перевірки радіостанції “Радіо Клас”, яка мовить у місті Куп’янську Харківської області. Радіостанції мережі працюють в двох містах Харківської області та трьох містах Донецької області.

Як повідомляв Харків Times, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення через пісню групи “Ленінград” призначила позапланову виїзну перевірку радіостанції “Дані” (ТОВ “Дані-Теплоцентр”), яка працює в місті Балаклія Харківської області.