Харків має серйозний намір перейти на муніципальний автотранспорт

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові планують почати збирати автобуси турецької марки Karsan та поступово перевести на них весь міський автотранспорт, зробивши його муніципальним.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на мера міста Ігоря Терехова.

Мер зазначив, що у планах міської влади – замінити всі старі зелені автобуси приватних перевізників та оновити парк громадського транспорту, внаслідок чого підвищиться безпека та комфорт проїзду. Крім того, муніципальні автобуси, які курсуватимуть міськими маршрутами, будуть доступні для всіх громадян пільгових категорій, яким водії приватного транспорту часто відмовляють у проїзді.

«Я хочу, щоб ми збирали автобуси спільно з турецькою фірмою Karsan у Харкові. Розглядаємо одне з наших комунальних підприємств, яке буде учасником цього процесу. Думаю, що через 7-8 місяців ми почнемо, спочатку будемо виробляти невелику кількість автобусів, але поступово нарощуватимемо виробничу потужність», – заявив Терехов.

Очікується, що для цього до Харкова приїдуть фахівці турецької компанії, які розрахують кількість необхідного обладнання та допоможуть в інших технічних питаннях.

Як повідомили у міськраді, на балансі КП «Салтівське трамвайне депо» вже знаходяться 150 автобусів марки Karsan, 80 з яких – місткістю до 60 пасажирів, а 70 одиниць – до 22 пасажирів.

Як повідомляв Харків Times, протягом кількох років Харків планує купити близько 500 автобусів турецької фірми Karsan, які стануть основою для створення в місті муніципального автобусного громадського транспорту.

У середині серпня перша партія автобусів виробництва турецької компанії Karsan прибула до Харкова.

Нові муніципальні автобусні маршрути, що обслуговуються турецькими автобусами Karsan, співпадають зі старими маршрутами.