Харків планує закупити 500 автобусів для міських маршрутів – Терехов

Фото: city.kharkov.ua

Протягом декількох років Харків планує закупити близько 500 автобусів турецької фірми Karsan, які стануть основою для створення в місті муніципального автобусного громадського транспорту. Основний склад цих автобусів буде розміщуватися на базі КП «Тролейбусне депо №2».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Про такі плани розповів під час візиту на підприємство секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. В ході відвідування він ознайомився з роботою ремонтного цеху та мийки, де тролейбуси готують до виходу на маршрут.

«Основний склад закуплених нами автобусів буде розміщуватися на базі цього депо. Тут же проводитиметься їхнє технічне обслуговування. На цьому підприємстві працюють дуже грамотні фахівці, які мають величезний досвід роботи з тролейбусами, зокрема новими. Скоро вони працюватимуть і з новими сучасними автобусами», – повідомив Ігор Терехов.

В цьому році в місто надійде близько 150 автобусів Karsan різного класу. Решту автобусів буде збирати в Харкові, що дозволить створити близько 300 робочих місць, а також заощадити кошти з міського бюджету.

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова вивчає можливість запуску на міські маршрути автобусів турецького виробництва і ознайомилася з виробництвом автобусів компанії Karsan.

Харків спільно з Туреччиною буде вироблятиме міські автобуси.