Муніципальні автобуси ходять за звичними для городян маршрутами – роз’яснення

Фото: www.city.kharkov.ua

Нові муніципальні автобусні маршрути, які обслуговуються автобусами “Карсан”, збігаються зі старими маршрутами, повідомив директор КП “Тролейбусне депо №2” Дмитро Липовий.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Йдеться про автобусні маршрути №17е, 245е і 272е, які напередодні відновили свою роботу.

“Схема руху не змінилася, автобуси повинні ходити за старими маршрутами. Їх спеціально ніхто не міняв. До речі, всі бажаючі можуть перевірити затверджені маршрути на різних транспортних сайтах. У самих автобусах також є електронні маршрутні покажчики з основними пунктами зупинок”, – зазначив Липовий.

За його словами, на муніципальних маршрутах пасажири пільгового контингенту можуть вільно користуватися своїми пільговими квитками “E-ticket”. Але якщо у людини буде тільки посвідчення, яке підтверджує особу та право на пільгу, то їй також не відмовлять у проїзді.

Муніципальними автобусними маршрутами можуть користуватися іногородні пасажири, але для поїздки їм все ж доведеться купити “E-ticket”.

“Нагадую, що на муніципальних маршрутах оплата приймається тільки через “E-ticket”, без готівки. Тому так, іногородньому пасажирові доведеться придбати електронний квиток навіть для однієї поїздки. Це нормальна практика в інших містах і країнах”, – сказав директор депо.

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова планувала закупити близько 500 автобусів турецької фірми Karsan, які стануть основою для створення в місті муніципального автобусного громадського транспорту.

Перша партія автобусів виробництва турецької компанії Karsan прибула до Харкова. І 18-го серпня одна з нових машин пройшла обкатку на 245-му маршруті.

Автобуси прибули двох класів: великі, восьмиметрові, та менші, шостиметрові. Великі експлуатуватимуться на лініях із значним пасажиропотоком і в години-пік, малі — на менш завантажених маршрутах.

Всього до кінця року в Харкові з’явиться 150 нових автобусів з низькою підлогою, ще 350 машин будуть зібрані в Харкові.

1 вересня нові автобуси Karsan запустили на Салтівку і Олексіївку.

У найближчі дні нові машини вийдуть на маршрут 217е (мадан Конституції – Метро Кеш енд Керрі Україна, що на Олексіїївці).