Спостерігачі на виборах ігнорували поведінку Добкіна та його штабу – Блок Кернеса

Скриншот

Голова міської партійної організації Блоку Кернесу – “Успішний Харків” Вікторія Китайгородська заявила про відсутність реакції спостерігачів на порушення з боку Михайла Добкіна та про підготовку провокацій штабом “Опозиційного блоку за життя” (ОПЗЖ).

Про це Китайгородська заявила журналістам, повідомив кореспондент Харків Times.

За її словами, спостерігачі виборів публічно не висвітлювали порушень, які намагалися провести на користь інших кандидатів.

“Затягувався підрахунок голосів на виборчих дільницях на вимогу інших кандидатів. На 80 із 605 дільниць такий перерахунок проводився по два, а то й по три рази”, – зазначила Китайгородська.

Вона наголосила, що мережа “Опора” не коментувала агітацію, яку вів на своїх сторінках у соцмережах Михайло Добкін, порушуючи правила дня тиші. Вона також здивувалася, як “Опора” могла отримати копії протоколів підрахунку голосів, оскільки на багатьох ділянках її спостерігачі були відсутні.

“Викликає здивування, яким чином “Опора” отримала копії протоколів, оскільки на багатьох виборчих дільницях не було їхніх спостерігачів, їхніх представників. Я думаю, це було б чесно, щоб вони сказали, представники яких політичних партій, яких комісій чи які спостерігачі передали їм ці матеріали. Про відсутність на цих дільницях представників “Опори” свідчать журнали реєстрації спостерігачів та довірених осіб”, – сказала вона.

Китайгородська зазначила, що на адресу її однопартійців та активістів відучора надходять погрози з боку нинішнього куратора Михайла Добкіна. А у штабі ОПЗЖ готують інформаційні провокації проти переможця виборів.

“Ми знаємо, що у штабі Добкіна-Райніна (Ігоря Райніна, голови ОПЗЖ у Харківській області – Харків Times) зараз фальсифікуються певні документи, які пізніше з’являться в інформаційному просторі. Ці документи стосуються фінансової звітності. Ми хочемо заявити, що виборча кампанія Ігоря Терехова була проведена офіційним чином і всі кошти надходили через рахунок кандидата”, – сказала Китайгородська

Довірена особа Ігоря Терехова на виборах Олексій Менів під час брифінгу заявив, що серйозних порушень, які могли б вплинути на підсумки голосування, на виборах не було. Він наголосив, що жодна зі скарг на перебіг голосування в результаті не дійшла до суду.

Як повідомляв Харків Times, поліція зареєструвала 52 повідомлення про порушення на виборах у Харкові.

В Опорі заявили про фальсифікацію протоколу підрахунку голосів на виборчій дільниці №631675 (пров. Лиманський, 1, Основ’янський район).

У громадській організації «Громадянська мережа «Опора» заявили, що на дев’яти дільницях у Новобаварському районі Харкова сфальшовано протоколи підрахунку голосів. Поліція відкрила кримінальне провадження за заявою “Опори”.