Поліція зареєструвала 52 повідомлення про порушення на виборах у Харкові

У Харкові під час місцевих виборів грубих порушень правопорядку не допущено. Протягом дня на території міста працювало 605 виборчих дільниць. Усі вони закрилися вчасно о 20:00.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Органи та підрозділи поліції доклали максимум зусиль для забезпечення публічної безпеки протягом виборчого процесу.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та порушення виборчого законодавства цілодобово працює Ситуаційний центр ГУНП у Харківській області.

Загалом протягом усього виборчого процесу до поліції надійшло 52 повідомлення про можливі порушення законодавства, всі вони зареєстровані та ретельно перевірені.

Відкрито два кримінальні провадження: одне з приводу перешкоджання реалізації виборчого права та одне – за фактом фальсифікації, підробки, викрадення, пошкодження чи знищення виборчої документації.

Поліцейські продовжують нести службу на виборчих дільницях, охороняють бюлетені та місця, де проводиться підрахунок голосів.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

Станом на 15:00 поліція Харківської області зареєструвала 32 повідомлення про порушення виборчого законодавства.

На позачергових виборах Харківського міського голови 31 жовтня проголосували 28,29% виборців.

За даними екзит-полу, на виборах Харківського міського голови Ігор Терехов став лідером виборчих перегонів, в нього 53,8% голосів.