На виборах мера виборцям потрібен лише паспорт – голова Харківського виборчкому

Фото: city.kharkov.ua

Голова Харківської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко спростувала слова депутата Верховної Ради Михайла Радуцького, що для голосування на виборах мера 31 жовтня необхідно мати із собою сертифікат про вакцинацію чи ПЛР-тест.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

“На виборчу дільницю необхідно взяти лише паспорт. Жодних сертифікатів чи ПЛР-тестів не потрібно. Ще раз наголошую – лише паспорт у вигляді книжечки чи ID-картки, як це передбачає чинне законодавство”, – повідомила голова Територіальної виборчої комісії.

Крім того, Олена Матвієнко зазначила, що всі ділянки забезпечені масками, дезінфекторами та іншими засобами індивідуального захисту. Для охочих добровільно вакцинуватись на 40 виборчих дільницях у Харкові будуть розгорнуті пункти вакцинації.

У свою чергу, Центральна виборча комісія також заявила, що для голосування 31 жовтня ні сертифікат, ні COVID-тест не потрібні. У ЦВК зазначили, що перевірку на виборчих дільницях будь-яких інших документів, крім паспорта, законодавством не передбачено.

Разом з тим, ЦВК рекомендує виборцям дотримуватись протиепідемічних правил, дотримуватись дистанції, бути в масці, так, щоб вона закривала ніс та рот. За бажання можна також прийти на виборчу дільницю зі своєю власною ручкою.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

25 вересня секретар Харківської міської ради Ігор Терехов офіційно висунутий кандидатом на посаду мера від партії «Блок Кернеса – «Успішний Харків».

ЦВК виділила майже 30 млн грн на позачергові вибори мера Харкова.

Карантинні заходи на виборах мера Харкова профінансує місто.