ЦВК виділила майже 30 млн грн на позачергові вибори мера Харкова

Фото: Харків Times

Центральна виборча комісія розподілила виділену з Держбюджету субвенцію в розмірі 29 млн 910 тисяч гривень на проведення позачергових виборів мера міста Харкова, які відбудуться 31 жовтня 2021 року.

Про це Харків Times дізнався з постанови ЦВК від 3 вересня 2021 року.

Згідно з постановою субвенцію в розмірі 29 млн 9110 тис грн виділено “місцевим бюджетам на підготовку і проведення позачергових місцевих виборів 31 жовтня і виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки та проведення цих виборів”.

У додатку до постанови вказується, що гроші будуть надходити протягом трьох місяців. Перший транш, розміром близько півтора мільйонів гривень, буде перераховано в вересні. 14 млн 955 тис грн надійде в жовтні і 13 млн 459,5 тис. грн – в листопаді.

Виборчий процес розпочнеться 11 вересня. У Харкові працюватимуть 605 виборчих дільниць.

Як повідомляв Харків Timesу ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте» помер харківський міський голова Геннадій Кернес, який займав цей пост з 2010 року. Тепер обов’язки мера тимчасово виконує секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

На початку березня Рада отримала документи, необхідні для призначення виборів у Харкові.

Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

Глава фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що партія вирішила не висувати свого кандидата на виборах мера Харкова.