Карантинні заходи на виборах мера Харкова профінансує місто

На забезпечення протиепідемічних заходів на виборчих дільницях під час організації та проведення виборів Харківського міського голови буде виділено близько 3,7 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 30 вересня, на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ці кошти для виборчих дільниць будуть закуплені дезінфікуючі засоби, обмежувальні стрічки, урни тощо.

За словами заступника мера, директора Департаменту бюджету і фінансів міськради Тетяни Таукешевої, цю суму виділять з резервного фонду бюджету територіальної громади Харкова.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні 30 березня призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову №5292 підтримали 249 народних депутатів.

На початку вересня Центральна виборча комісія розподілила виділену з Держбюджету субвенцію в розмірі 29 млн 910 тисяч гривень на проведення позачергових виборів мера Харкова, які відбудуться 31 жовтня 2021 року.