42-річний харків’янин привіз із зони ООС цілий арсенал і сам здав його поліції

Правоохоронці виявили вдома та у гаражі харків’янина склад зброї та боєприпасів. Цікаво, що про наявність складу поліції повідомив сам його власник. З однією маленькою неточністю. Чоловік заявив, що арсенал зберігає один його знайомий.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповіли слідчі, 42-річний чоловік звернувся із заявою до одного з управлінь поліції ГУНП у Харківській області. Він розповів, що його знайомий у себе вдома та в інших приміщеннях зберігає вогнепальну зброю та вибухові пристрої.

Проте у ході оперативно-розшукових заходів поліцейські виявили, що таємничий знайомий — сам заявник.

Під час обшуку будинку та автівки фігуранта виявлено та вилучено автомат АКС-74, 1 175 набоїв, три повні обойми набоїв, травматичний пістолет системи «Наган», помпову рушницю Hatson, 35 мисливських набоїв, 48 травматичних набоїв та предмет, схожий на кастет.

Крім цього, в орендованому чоловіком гаражі виявлено та вилучено «предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій».

За словами зберігача арсеналу, автомат та патрони він придбав у незнайомця в зоні проведення ООС, куди періодично їздив у приватному порядку. Навіщо він це зробив, поки незрозуміло.

27 жовтня 2021 року чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК. Йому повідомили про підозру у незаконному зберіганні зброї (ч. 1 ст. 263 КК).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські виявили в автомобілі харків’янина зброю, іноземний номерний знак та перуку.