У Харкові начальниця БТІ попалася на хабарі (фото)

Керівницю одного з БТІ спіймали на здирстві та отриманні понаднормової винагороди за свої послуги. За успішне оформлення будівельного паспорта чиновниця вимагала $3 тисячі плюс 7,5 тис. гривень. Хабарницю затримали. Зі співробітниками міськвиконкому, з якими дама нібито була в долі, розбиратимуться окремо.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури Харкова розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо очільниці одного з комунальних підприємств за фактом отримання неправомірної вигоди, пов’язаної з вимогою такої вигоди (ч. 3 ст. 368 КК).

За даними слідства, начальниця одного з БТІ вимагала від жінки неправомірну вигоду у розмірі $3 тис. та 7,5 тис. грн за вплив на посадових осіб Департаменту містобудування та архітектури Харківської міськради при виготовленні та погодженні будівельного паспорта житлового будинку.

У середу, 27 жовтня 2021 року, чиновниця отримала від клієнтки $2 тис. і 3,5 тис. грн, після чого й була затримана в порядку ст. 208 КПК. Це була друга частина хабара. Першу — у розмірі $1 тис. та 4 тис. грн — фігурантка отримала ще у вересні.

Вирішується питання про повідомлення затриманій про підозру за ч. 3 ст. 368 КК та обрання їй запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Крім того, після проведення всіх необхідних процесуальних заходів правоохоронці обіцяють “дати правову оцінку” діям працівників міськвиконкому.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові чергового комунальника судитимуть за хабар. Чиновник вимагав $2000 за «допомогу» у приватизації квартири.