У Харкові чергового комунальника судитимуть за хабар

Київська окружна прокуратура Харкова скерувала до суду обвинувальний акт щодо начальника ділянки одного з комунальних підприємств міста, обвинуваченого у вимаганні хабаря за вирішення питання приватизації квартири (ч. 3 ст. 369-2 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Розслідування встановило, що начальник ділянки, маючи інформацію про те, що в мешканця нашого міста не приватизована квартира, подзвонив цьому харків’янину із пропозицією зустрітися для вирішення питання. Також по телефону він вимагав у співрозмовника $ 2000 за позитивне рішення та «допомогу». В іншому випадку посадовець погрожував всілякими перешкодами.

«Також керівник дільниці комунального підприємства акцентував, що у разі не надання вказаної суми та відмови від зустрічі, ним будуть вжиті заходи через судові органи до виселення потерпілого з квартири та зняття з реєстрації з подальшою неможливістю приватизувати зазначене житло», – йдеться у повідомленні.

При особистій зустрічі чиновник пропозицію хабаря отримав та прийняв, у чому тепер його й звинувачують. Він може провести за ґратами від трьох до восьми років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у червні 2020 року правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно провідного інженера КП «Харківські теплові мережі», якого звинувачували у вимаганні 55 тис. гривень за відключення квартири від централізованого опалення й встановлення автономного.