У Харкові шукали наркотики, а знайшли ще й «call-центр» із шахраями (фото, відео)

Вчора, 21 вересня, співробітники Головного управління Нацполіціі у Харківській області провели обшуки вдома в 23-річного підозрюваного у збуті наркотиків, у його автівці та в офісі, де він «неофіційно працював». У підсумку, окрім вже відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 307 КК (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних речовин, психотропних засобів або їх аналогів) правоохоронці відкрили також нову справу по ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство) – оскільки працював підозрюваний у незаконному «call-центрі», де в громадян брехливо виманювали особисті дані.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Проводячи обшуки в рамках кримінального розслідування щодо наркоторгівлі, співробітники поліції виявили вдома та в авто 23-річного харків’янина докази його причетності до цього злочину – «суху речовину рослинного походження зеленого кольору, дві пляшки із нашаруваннями речовини коричневого кольору, електронні ваги, пігулки рожевого кольору». Але прийшовши на роботу до підозрюваного, правоохоронці виявили в офісі, розташованому в житловому будинку в Шевченківському районі міста, «саll-центр», працівники якого «систематично здійснювали телефонні дзвінки громадянам від імені співробітників банку, видавали себе за їх менеджерів та отримували персональні дані потерпілих» . На момент обшуку в «саll-центрі» перебували 38 «операторів».

Поліція вилучила з офісу шахраїв комп’ютерну техніку та завела ще одне кримінальне провадження, фігурантам якого загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Ну, а мимовільному «наводчику» повідомили про підозру в збуті наркотиків, вирішується питання обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. А особи, причетні до роботи шахрайського «саll-центру», тепер чекають результатів експертиз, відповідно до яких буде вирішуватися їхня доля.

«На даний час діяльність call-центру припинена, проводяться заходи щодо встановлення масштабів його діяльності, постраждалих осіб та завданих збитків. Встановлюються організатори та інші співучасники», – йдеться у повідомленні поліції.

Як повідомляв Харків Times, кілька днів тому, 20 вересня, поліція відрапортувала про припинення діяльності у Харкові кількох шахрайських «саll-центрів», оператори яких під виглядом дзвінків з банків виманювали в довірливих абонентів їх особисті дані та заволодівали їхніми грошима.