У Харкові тепло подали у 57% житлових будинків

Фото: Харків Times

Станом на 9:00 18 жовтня, в місті до центрального теплопостачання підключено 3 578 житлових будинків.

Про це розповів журналістам технічний директор КП «Харківські теплові мережі» Євген Кауркін, повідомив кореспондент Харків Times.

За словами Кауркіна, це становить 57% від усіх будинків, до яких необхідно пустити тепло: 6 274 будинки по Харкову плюс 135 будинків у Дергачівському та Харківському районах області.

Підключати абонентів до тепла почали 14 жовтня.

«За цей час виникло 278 дефектів, з яких 270 усунули. В цілому, тепло до квартир харків’ян надходить. Ми обходимо всі будинки, які вважаються підключеними, і перевіряємо, чи дійшло тепло в батареї. Також направляємо персонал, щоб випускали повітря з системи, якщо це необхідно», — зазначив технічний директор КП «ХТМ».

Згідно з регламентом, у ХТМ на підключення всього житла є два тижні, однак на підприємстві планують впоратися із завданням до кінця цього тижня.

Сьогодні тепломережі мають намір підключити до теплопостачання ще близько 600 будинків.

«Синоптики кажуть, що в наступні дні будуть коливання температури і потім її поступове зниження, особливо вночі – до нуля градусів. До цього часу плануємо підключити вже всі будинки», — сказав Євген Кауркін.

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається у системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу. У міській раді запевняють, що це дасть можливість не підвищувати тарифи.

Гендиректор “Харківських тепломереж” Василь Скопенко запевнив, що підприємство готове розпочати опалювальний сезон 2021-2022 у встановлені терміни.

У Харкові почали подавати тепло до медичних установ і навчальних закладів.