Детективи викрили банду “посередників”, які привласнили вантажі на 7 млн ​​грн (відео)

Фото: gp.gov.ua

На території Харківської, Київської, Рівненської областей та міста Києва діяла група шахраїв, яка привласнила вантажів на сім мільйонів гривень. Банду затримали після того, як вони привласнили партію холодильників, привезених з Польщі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі України.

За даними слідства, в складі групи було вісім чоловік. Вони підшукували власників вантажів, який потрібно було перевезти автотранспортом, і перевізників, які могли б надати таку послугу. Своїм жертвам зловмисники надавали підроблені документи і зобов’язувалися перевести вантаж в заздалегідь підшуканий склад. По дорозі шахраї направляли водія вантажівки в інше місце, де товар зникав.

Шахраї ретельно готувалися до кожної “операції” і намагалися дотримуватися конспіраці]. Вони використовували IP-телефонію, номери телефонів і мобільні апарати змінювали після кожного злочину. Для кожної “операції” використовували реквізити нового підприємства.

Фінальним епізодом їх злочинної діяльності стала спроба привласнити 63 холодильника, які привезли на територію України з Польщі. Викрадений товар планували вивезти в Харківську область. Підготовка до цього злочину тривала близько тижня. Весь цей час зловмисники жили на орендованій квартирі в Києві.

Затримання зловмисників проводилося при силовій підтримці спецназу поліції.

Зараз шести фігурантам, в тому числі двом співорганізаторам, повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах у складі організованої групи) і ч. 3, 4 ст. 358 КК (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Поліцейські задокументували 10 фактів їх злочинної діяльності. Під час обшуку на квартирі правоохоронці виявили та вилучили флеш-носій. На ньому зберігалася інформація про раніше скоєних зловмисниками злочинах.

Шахраям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові шахраї спробували списати з рахунку фірми відразу 36 мільйонів.