«Харківводоканал» завершив підготовку внутрішньобудинкових систем до роботи взимку

Фото: vodokanal.kharkov.ua

Ремонтні бригади КП «Харківводоканал» завершили підготовку внутрішньобудинкових мереж до роботи в осінньо-зимовий період.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міської ради з посиланням на начальника управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП «Харківводоканал» Валерія Харлан.

«У поточному році, як і планували, провели капітальний ремонт внутрішньобудинкових комунікацій в 300 будинках харків’ян, в яких замінили 15 км мереж холодного водопостачання, водовідведення та зливової каналізації. Капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем почали в березні, з настанням теплої погоди. Так звані великі заміни в першу чергу провели в тих будинках, де мережі були найбільш технічно зношені. Для запобігання аварійних ситуацій в деяких будинках ще будуть проведені капітальні ремонтні роботи», — підкреслив Валерій Харлан.

За його словами, також на внутрішньобудинкових комунікаціях протягом року було проведено великий обсяг профілактичних та аварійних ремонтів, де в цілому було замінено 12 км мереж.

«Все це в комплексі дозволить не тільки істотно знизити виникнення аварійних ситуацій, але і забезпечити харків’ян якісною водою», — заявив посадовець.

Як повідомляв Харків Times, у травні Харків на третину збільшив фінансування підготовки до опалювального сезону. На підготовку до нього в місті запланували спрямувати понад 1,7 млрд гривень, що на 675 млн гривень більше, ніж у 2020 році.

Наприкінці вересня в Харкові до опалювального сезону були готові 99% будинків.