Викладачі та студенти харківського Університету будівництва та архітектури знову виходять на протест

Фото: Харків Times

Викладачі та студенти Харківського національного університету будівництва та архітектури у п’ятницю, 17 вересня, мають намір провести вже другу акцію протесту проти планів профільного міністерства приєднати вуз до Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова.

Про це Харків Times повідомили організатори акції.

“Головна мета акції – висловити позицію викладачів і студентів вузу про небажання приєднуватися (зливатися) з університетом міського господарства (ХНУМГ). Минулого тижня з цієї ж причини відбувся спільний мітинг викладачів та студентів. Однак цього разу завдання студентів, що виступають організаторами заходу – не просто позначити принципову позицію про неприйнятність злиття двох вузів, але і продемонструвати унікальність школи ХНУБА, розкрити відмінності між двома вузами”, – йдеться у повідомленні.

В рамках акції відбудеться виставка студентських робіт, ескізів, фотографій, що розповідають про життя і роботу університету. Планується створення постійної інсталяції, яка стане інструментом неформальної презентації вузу в просторі міста. На майдані перед входом до університету пройде концерт електронної музики, мета якого – “в інший засіб від звичайних демонстрацій голосно заявити про проблему і подальшу долю ХНУБА”.

Акція пройде на подвір’ї ХНУБА (вул. Сумська, 40), початок – о 17:00.

Як повідомляв Харків Times, на початку поточного навчального року, за участю представника міністерства, але без участі ректорів ХНУБА і НТУ “ХПІ”, відбулися збори Ради ректорів Харкова, де було поставлено на голосування пропозицію про об’єднання ХНУБА і ХНУМГ.

Викладачі та студенти Харківського національного університету будівництва та архітектури 10 вересня провели акцію протесту проти планів профільного міністерства приєднати вуз до ХНУМГ.