Харківський зоопарк чекає на двох орангутанів і 13 пінгвінів

Фото: zoo.kharkov.ua

Харківський зоопарк приєднається до програми збереження орангутанів і планує отримати в своє розпорядження ще двох особин, а потомством — ділитися з іншими зоосадами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступника директора Харківського зоопарку Карину Детюк.

У Харківському зоопарку розводитимуть орангутанів і передаватимуть їх до інших зоосадів для збереження зникаючого виду.

Карина Детюк розповіла, що Харківський зоопарк буде вести свої племінні книги тварин та отримає в своє розпорядження ще двох особин орангутанів.

«У природі популяція орангутангів скорочується. Це зникаючий вид через вирубку пальм і видобутку пальмового масла. Тому дуже важливо, що Харківський зоопарк допоможе їх збереженню», — зазначила заступниця директора зоопарку.

Також вона повідомила, що Харківський зоопарк планує отримати 13 пінгвінів, які прибудуть зі Швеції та зоопарків Німеччини.

«Реконструкція Харківського зоопарку здійснювалася під кураторством Європейської асоціації зоопарків та акваріумів. Абсолютно всі вольєри з ЄАЗА узгоджені. Важливо, щоб після реконструкції ми отримували тварин, які не були виловлені в браконьєрському середовищі, а які поколіннями вирощувалися в зоопарках, яким комфортно в таких умовах. І наше основне завдання — збереження видів», — підкреслила Карина Детюк.

Вона також розповіла, що тепер на першому місці зоологів — благополуччя тварин, які відчуватимуть себе в Харківському зоопарку комфортно, зможуть проявляти природні інстинкти і, якщо втомилися від компанії людей, зможуть усамітнитися в затишному місці.

Як повідомляв Харків Times, за останній час у зоопарку вже переселилися до власного великого каньйону гривасті барани, почали освоювати новий літній вольєр площею близько п’яти тисяч квадратних метрів бурі ведмеді. В експозиції «Африканське сафарі» оселилися котячі лемури.

Нове житло в Харківському зоопарку отримали бегемотиха Степанида та пара нільських крокодилів Джема і Сеня.

У 2019 Харківському зоопарку передали пару суматранских орангутанів з Франції — Жору і Флору, які тепер живуть в новому приміщенні — «Планета мавп».