Реконструкція Харківського зоопарку: що зроблено та в яких умовах утримують тварин (фото)

Фото: city.kharkov.ua

У Харківський зоопарк до відкриття, яке заплановане на 23 серпня цього року, привезуть нових тварин.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

18 травня депутати Харківської міської ради ознайомилися з ходом реконструкції зоопарку. Вони відвідали зони «Планета мавп», «Дика Австралія» і новий слоновник. Перший заступник Харківського міського голови, голова депутатської комісії Олександр Новак повідомив, що програма по реконструкції зоопарку розрахована до 2022 року.

У новому зоопарку буде мінімум вольєрів і буде створено максимум простору для проживання тварин і прогулянки відвідувачів. Люди зможуть спостерігати за тваринами на максимально близькій відстані завдяки естакадним майданчикам.

Заступник директора Харківського зоопарку Карина Детюк розповіла, що реконструкція активно просувається. Виконання всіх робіт контролює Європейська асоціація зоопарків і акваріумів (ЄАЗА). Вона також зазначила, що в Україні поки немає жодного зоопарку-члена асоціації, і на щорічній конференції ЄАЗА харківський проєкт отримав найвищі оцінки.

До відкриття зоопарку в Харкові очікують отримати кенгуру, пінгвінів, лемурів і жирафа, і Європейська асоціація зоопарків та акваріумів планує і надалі передавати місту Харкову нових тварин.

«Основне завдання реконструкції полягало в тому, щоб створити сприятливі умови для тварин. Вони не нудьгують у нових вольєрах, постійно чимось зайняті, можуть проявляти свої фізичні здібності, гратися, спілкуватися. Також вольєри побудовані таким чином, що якщо тварина втомилося і хоче усамітнитися, може піти в більш закритий простір і відпочити від відвідувачів», – розповіла Карина Детюк.

Також вона повідомила, що ЄАЗА стежить не тільки за комфортом перебування тварин, а й за їх харчуванням, надаючи спеціальні раціони. Збалансоване харчування розраховане на тварин, які утримуються в неволі, тому для їх хорошого самопочуття містить багато вітамінів і мікроелементів.

Нагадаємо, що новий зоопарк буде розділений на такі зони: «Королівство слонів», «Планета мавп», «Дика Австралія», «Далекий Схід», «Стежка тигра» та ін. Крім того, на території буде контактний зоопарк та океанаріум. При створенні проєкту враховували досвід кращих зоопарків світу.

Як повідомляв Харків Times, у квітні в Харківському зоопарку відкрили новий літній вольєр для слонів.