У Харкові залишений без нагляду Opel влаштував ДТП

Фото: Патрульна поліція Харківської області

У Харкові водієві, який залишив свій автомобіль Opel без нагляду, загрожує штраф або позбавлення водійських прав.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Патрульної поліції області.

Чоловіка притягнуть до адмінвідповідальності, тому що залишений ним автомобіль увечері 10 серпня влаштував ДТП. Водій не поставив автомобіль на ручник, а той взяв і покотився. Водій, повернувшись до місця стоянки, не побачив свій Opel і заявив до поліціъ про викрадення.

Інспектори після недовгих пошуків знайшли “втікача” неподалік від місця виклику. Автомобіль врізався в дерево, чим закінчив “покатушки”.

“Громадянин не вжив заходів, щоб не допустити самовільного руху автомобіля, що призвело до ДТП. Тому патрульні склали на чоловіка адміністративний протокол за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що призвели до ДТП) КпАП.”, – пояснили в поліції.

Санкція статті 124 КУпАП передбачає штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Як повідомляв Харків Times, на проспекті Петра Григоренка, 13 водій Opel влаштував ДТП, в результаті якого його легковик повис на огородженні, що відокремлює тротуар від проїжджої частини.